Amizax's Weblog – Menjana Pemikiran Ilmiah

August 27, 2013

Dunia Milik Siapa?

Filed under: Agama,Budaya Ilmu,Cambah Ilmu,Review — amizax @ 9:29 am

BismmillahAyat 120 Al-Baqarah

Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepada kamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang benar)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. 
Al Quran : (2) Al Baqarah : Ayat 120

————————————————————————————————————————————————————————————————————

Berikutan dengan perkembangan dunia hari ini dan pergolakan dunia Islam khususnya sungguh menyedihkan dan menyesakkan dada. Lantaran musibah demi musibah yang menimpa, saya terfikir, apakah yang perlu saya lakukan demi membantu dan sebagai simpati terhadap nasib saudara seagama saya ini, selain berdoa akan keselamatan mereka. Lalu saya membuat keputusan untuk mengulas melalui penulisan ini sebagai sumbangan saya untuk menyedarkan dunia Islam tentang hakikat sebenat dan tentang kegawatan dunia Islam hari ini. Penulisan dari kaca mata saya yang jahil ini sekurang-kurangnya dapat memberi sedikit kefahaman kepada kita tentang apa yang sebenarnya berlaku.

Teringat saya terhadap “Protokol Yahudi”, iaitu keputusan mesyuarat Tokoh Zionis atau The Elders of Zion yang berlangsung pada tahun 1896 di Basle, Switzerland. Protokol ini dibentangkan oleh Theodore Hezl bagi tindakan seluruh bangsa Yahudi di dunia. Setelah dikaji sejak sepuluh tahun yang lalu, saya berkeyakinan bahawa apa yang berlaku di dunia Islam kini ada kaitannya dengan pelaksanaan protokol ini. Penulisan ini akan dikupas berdasarkan protokol tersebut dengan merujuk kepada peristiwa-peristiwa sebenar yang berlaku kini untuk membuktikan hipotesis saya bahawa sebenarnya semua ini adalah agenda Yahudi.

Protokol 1

1.  Melalui protokol ini, mereka (Yahudi) berpendapat bahawa kebebasan politik hanyalah satu idea, bukan suatu kebenaran. Idea ini perlu digunakan oleh seseorang apabila perlu bagi menarik orang ramai menganggotai parti mereka bagi tujuan menghancurkan pihak yang sedang memegang tampuk kuasa. Buat masa ini, kita (Yahudi) hanya perlu terlibat dalam pertelingkahan puak yang kemudiannya menjadi peperangan antara kasta dan kelas. Sekiranya setia negara mempunyai dua musuh dan berhadapan dengan musuh luar, ia tidak dianggap melanggar moral atau tatasusila bagi menggunakan apa jua cara dan pendekatan mengatasi konflik.

2. Pemimpin bermoral dianggap pemimpin yang lemah dan kurang mahir dan menyebabkan ketidakstabilan pentadbirannya. Kuasa kita dalam keadaan sekarang tidak boleh diperlihatkan. Ia terus dalam keadaan demikian sehingga sampai ketikanya apabila ia menjadi cukup teguh dan tidak boleh dipandang remeh.

3. Kita tidak perlukan perusuh kerana perusuh gemar melakukan kemusnahan apabila berpeluang. Oleh itu seorang pemerintah perlu bijak menggunakan perusuh bagi menguasai negara.

4. Orang bukan yahudi perlu dikelirukan oleh arak. Golongan belia mereka semakin dungu dengan perkara-perkara berkaitan sejarah. Ia akibat keruntuhan moral peringkat awal remaja yang perlu disogok dengan agen-agen, guru-guru, pengkomplot, wanita-wanita yang menjadi tumpuan orang bukan Yahudi.

5. Kita (Yahudi) adalah pemerintah agung. Negara kita berkembang dengan menakluk negara lain secara aman. Kita mampu menanam ketakutan terhadap peperangan dengan cara yang tidak disedari. Pelaksanaan kejam mampu mengekalkan kekuatan negara kita. Kita perlu mematuhi rancangan ganas dan memaksa orang lain supaya mempercayai kita. Mereka perlu mengetahui betap kejamnya kita sekiranya mereka tidak menurut perintah dan kemahuan kita.

6. Kejayaan dapat dicapai dengan lebih mudah berikutan kemampuan kita menyentuh isu-isu sensitif dalam minda manusia. Terutama isu berhubung wang, kekayaan, kemiskinan dan keperluan kebendaan manusia.

7. Kita perlu menghasut golongan penentang di semua negara. Kerajaan mereka tidak lebih dari penjaga rakyat. Pemilik negara dan penjaga itu boleh ditukar bila-bila masa seperti menukar pakaian. Dikuatkan dakwaan mengenai langkah menggantikan kerajaan ini sesuatu yang perlu dilakukan. Ia menjadikan golongan ini berada di bawah telunjuk kita. Lalu, ia memberikan kita kuasa bagi melantik sesiapa yang kita fikir layak bagi menerajui sesebuah negara.

Melalui Protokol 1 ini, jelas menunjukkan kebanyakannya telah berlaku dan memihak kepada orang Yahudi. Dalam perkara 1 diatas, banyak negara yang disogok dengan fahaman politik demokrasi terperangkap dengan ideology parti tertentu yang didokong oleh Yahudi dan akhirnya bagi puak yang menentang akan mengheret kepada pergaduhan antara kaum dan puak. Seterusnya boleh membawa kepada perang saudara.Pengaruh kuat Yahudi boleh mengubah bukan sekadar parti politik tetapi juga tampuk pemerintahan negara seperti menukar pakaian sahaja. Inilah yang berlaku di Syiria, Mesir dan beberapa negara Islam yang lain. Persoalannya, kenapa ianya hanya berlaku di negara-negara yang mojoritinya Islam, bukannya di negara bukan Islam?.

Arak, wanita, wang dan kekayaan adalah unsur-unsur pemusnah yang diutamakan oleh Yahudi untuk orang bukan Yahudi. Keruntuhan moral di peringkat remaja merupakan aset penting kepada Yahudi untuk menjajah secara tidak lansung. Cuba kita lihat contoh ini. Setiap kali kita menyambut detik 12 malam, malam Kemerdekaan negara, remaja kita (Islam) yang paling ramai mengunjungi tapak-tapak konsert, dan sudah tentu dilimpahi oleh arak dan wanita. Apatah lagi di pusat-pusat hiburan yang tidak kurang memberikan diskaun menarik pakej seks dan arak. Hasilnya, 9 bulan kemudian, akan lahirlah beribu anak luar taraf (anak luar nikah) setiap tahun. Anak-anak inilah yang meneruskan kelangsungan hidup, juga akan terikut dengan telunjuk agenda Yahudi ini.

Mempergunakan kumpulan perusuh untuk menentang kerajaan yang menentang Yahudi adalah cara terbaik bagi Yahudi mengekal dan memperkuatkan kekuasaan mereka. Terutama dinegara-negara yang miskin, demontrasi kumpulan penentang tajaan mereka akan mengugat kestabilan politik dan ekonomi negara terbabit. Dana yang melimpah ruah disalurkan melalui NGO tertentu yang bertopengkan “kemanusiaan dan keamanan sejagat”. Ini menyebabkan negara terbabit akan terus bergolak dan miskin selamanya. Contoh terbaik ialah negara-negara di benua Afrika, yang terus bergolak hingga kini.

999581_527321674004440_269117905_n

Keruntuhan akhlak khususnya dikalangan remaja Islam sudah tidak dapat dibendung lagi.

559758_527321720671102_1241916467_n

Institusi pendidikan menjadi serangan utama Yahudi untuk memastikan tiada kebangkitan menentang Yahudi di kemudian hari.

999592_527321667337774_796398348_n

Masalah disiplin dalam kalangan pelajar sekolah tidak lagi bertumpu di kalangan pelajar lelaki sahaja, malah dalam kalangan pelajar perempuan pun semakin menjadi-jadi.. Dimanakah silapnya??

1208811_527321874004420_1456883126_n

Agama Islam terus dipermainkan…Apakah tindakan kita???

1176263_527321804004427_1314414517_n

Inikah kesan Pendidikan Seks dalam kalangan pelajar sekolah!!

1238856_527321777337763_1766001192_n

Kesan penanggungan risiko dari sambutan kemerdekaan negara. Inikah erti kemerdekaan yang sebenarnya???

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: